zaterdag 28 maart 2009

PowNed belazert de boel met ledenaantal

PowNed. De mond vol van te hoge omroepsalarissen, de ondoorzichtige Publieke Omroep en de verkwisting van belastinggeld.

Zij zouden het goede voorbeeld wel even geven. En blijkbaar nemen ze hun motto's als 'PowNed teistert de macht' en 'PowNed denkt niet in hokjes' erg letterlijk. Hoewel het vereiste ledenaantal van 50.000 al lang was bereikt bleven de gesjeesde studenten om leden schreeuwen.

En wat was gisteren op Volkskrant.nl te lezen: "PowNed, opgericht door de website GeenStijl, deed de laatste weken alsof de ondergrens van 50.000 leden nog buiten bereik was. ‘Excuses aan onze leden dat we de teller nogal hebben vertraagd, maar wij wilden zeker zijn van onze zaak', was vrijdagavond op de site te lezen.

Verdachte tactieken voor een omroep in spé die transparantie propageert, 'op onze centjes let' en 'er voor jou is'. Ik zou niet alleen een beetje mogen 'meekletsen voor de vorm' maar 'meedoen en meebeslissen'. Niet 'alleen voor spek en bonen meetellen'.

Zouden die laatste 9.000 aspirantleden die dachten een beslissende bijdrage aan de oprichting van 'hun omroep' te leveren daar ook zo over denken?

3 opmerkingen:

  1. Ja, daar denken we ook zo over. Doe maar dikke boehoe in een hoekje, slappe hap.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @anoniem; ha, welkom...weer een stijlvolle Geen-stijl aanhanger die de vrijheid van meningsuiting een warm hart toedraagt...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Na het schrijven van dit korte en licht kritische stukje over PowNed dacht ik gisteravond: laat ik het ook eens op het forum van Geen Stijl plaatsten.

    En dat heb ik geweten. Niet alleen dreigden de collega-'reaguurders' direct met een IP-ban en waren diverse scheldwoorden mijn deel....ook de redactie van Geen Stijl dacht er blijkbaar zo over...nu is alleen het volgende nog zichtbaar:

    -weggejorist en opgerot- Lucas Saan | 28-03-09 | 22:38

    Tja, een stijlvolle manier om bij te dragen aan het beperken van de vrijheid van meningsuiting. En dat voor een 'omroep' die juist het tegendeel zegt te gaan doen....

    BeantwoordenVerwijderen