vrijdag 24 juli 2009

Liefde komt als ze daar zin in heeft, en vertrekt weer zonder waarschuwing

Als je denkt dat je ongelukkig bent vanwege een verloren liefde, laat die gedachten dan schieten. Wie oprecht heeft liefgehad, kan nooit alles verliezen. Liefde is grillig en temperamentvol. Zij komt als ze daar zin in heeft, en vertrekt weer zonder waarschuwing. Geniet van haar zolang ze er is, en maak je geen zorgen over haar vertrek. Door te tobben krijg je nooit iets terug.

Schakel ook de gedachte uit dat liefde nooit meer dan één keer komt. Liefde kan eindeloos komen en gaan, en elke liefdeservaring raakt je op een heel nieuwe manier. Gewoonlijk laat één bepaalde liefdesverklaring een diepere indruk achter dan alle andere, maar alle liefdesaffaires zijn weldadig, behalve voor degene die wrokkig en cynisch reageert als er een eind komt aan de liefde.

Iemand die het verschil weet tussen liefde en seks, kan niet teleurgesteld raken over liefde. Het belangrijkste verschil is dat liefde spiritueel is en seks biologisch. Geen enkele ervaring die het menselijk hart op een spirituele manier raakt, kan pijnlijk zijn, behalve bij onwetendheid of jaloezie.

Napoleon Hill - Think and Grow Rich (1937)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten